در ادبیات و فرهنگ هر جامعه، ضرب المثلها نقش مهمی را در انتقال تجربهها و حکمتهای زندگی دارند. یکی از این ضرب المثلها که به تأمل و تفکر در مسیر زندگی دعوت میکند، عبارت “خدا گر ز حکمت ببندد، دری ز رحمت گشاید در دیگری” است. که ما به بررسی این ضرب المثل و مفهوم آن در زندگیمان خواهیم پرداخت.
موضوع انشا:خدا گر ببندد ز حکمت دری — ز رحمت گشاید در دیگری
این ضرب المثل میگوید که هرگاه خداوند در راهی، به دلیل حکمت خاصی، راه را بسته و مانع شود، در همان زمان و به عنوان جبرانی، راهی دیگر را باز خواهد کرد. خداوند با حکمت و رحمت خود، همواره نیازهای ما را تأمین و راههای جدیدی را برای ما آفریده و در زمان مناسب باز خواهد کرد.
گاهی اوقات ما در زندگی با موانع و مشکلاتی روبرو میشویم که به نظر میرسد راه حلی برای آنها وجود ندارد. اما این ضرب المثل به ما یادآوری میکند که خداوند با حکمت بینهایت خود، در همهی مواقع راههای جبرانی و راه حلهای جدید را در اختیارمان خواهد گذاشت. ما باید به ایمان و اطمینان به خداوند، منتظر باشیم و به سمت حکمت و رحمت او هدایت شویم.
نتیجهگیری:
ضرب المثل “خدا گر ز حکمت ببندد، دری ز رحمت گشاید در دیگری” ما را به تفکر و تأمل در قدرت و حکمت خدا دعوت میکند. این ضرب المثل به ما یادآوری میکند که ما باید به خداوند اعتماد کنیم و در مواجهه با موانع و مشکلات، به جستجوی راههای جبرانی و راه حلهای جدید برویم. با ایمان به حکمت و رحمت خداوند، میتوانیم در زندگی به سمت روشنایی و پیشرفت حرکت کنیم.
برای مشاهده انشا پایه هفتم کلیک کنید