پروتئین سویا: یک پروتئین کامل
پروتئین موجود در غذا از اسیدهای آمینه تشکیل شده است و کیفیت آن پروتئین بر اساس تعداد و انواع اسیدهای آمینه موجود در آن سنجیده میشود.
مواد غذایی حیوانی حاوی پروتئین با کیفیت بالا هستند و سفیده تخم مرغ بالاترین کیفیت پروتئین را در بین همه دارد. پروتئین سویا برخلاف سایر پروتئینهای گیاهی یا سبزیجات، حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای سلامتی است. این امر پروتئین سویا را به یک پروتئین کامل تبدیل میکند، مشابه پروتئینی که در غذاهای حیوانی یافت میشود.
خرید پروتئین ایزوله سویا:
جهت خرید ایزوله سویا به همراه برگه آنالیز و سلامت بار با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی در تماس باشید.
انواع اسیدهای آمینه
بدن شما برای ساخت پروتئینهای مورد نیاز برای رشد طبیعی و حفظ سلامتی به 20 اسید آمینه نیاز دارد. بر اساس MedlinePlus.com، 9 عدد از این اسیدهای آمینه، اسیدهای آمینه ضروری نامیده میشوند، زیرا بدن شما نمیتواند آنها را بسازد و باید از طریق رژیم غذایی آنها را دریافت کند.
9 اسید آمینه ضروری که در پروتئین سویا و بسیاری از غذاهای حیوانی یافت میشوند عبارتند از: هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیسین، متیونین، فنیلآلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین. آرژنین برای کودکان ضروری است اما برای بزرگسالان ضروری نیست.
همچنین 10 اسید آمینه غیر ضروری وجود دارد که در غذاهای مختلف و در ترکیبات مختلف با برخی یا همه اسیدهای آمینه ضروری یافت میشوند. بدن شما میتواند این اسیدهای آمینه غیر ضروری را در صورتی که توسط رژیم غذایی تأمین نشوند، بسازد.
عملکرد پروتئین سویا
پروتئین سویا در دستگاه گوارش شما به اسیدهای آمینه تجزیه میشود که جذب جریان خون شده و در سراسر بدن حرکت میکند. در این فرآیند، برخی از این اسیدهای آمینه با هم ترکیب میشوند تا انواع مختلفی از پروتئین را تشکیل دهند که به اندامها و بافتهای شما ساختار میدهند و در فرآیندهای مختلف بدن نقش دارند. برخی از اسیدهای آمینه موجود در پروتئین سویا همچنین به عنوان هورمون، آنزیم و سایر مواد فعال در بدن عمل میکنند. در موارد اضطراری، بدن شما همچنین میتواند از پروتئین برای تولید انرژی استفاده کند، زمانی که کربوهیدرات و چربی در دسترس نباشند.
منابع اسیدهای آمینه
اسیدهای آمینه موجود در پروتئین سویا در مقادیر و ترکیبات مختلف در توفو، آرد سویا، شیر سویا، پروتئین بافتدار سویا، جایگزینهای گوشت سویا، میسو که یک خمیر سویای تخمیر شده است، لوبیا سویا و ادامام که دانههای سویای سبز هستند، یافت میشوند.
محدودیتها
دو اسید آمینه ضروری در پروتئین سویا، متیونین و لیزین، فقط به مقدار کم وجود دارند. طبق تحقیقات وزارت کشاورزی ایالات متحده که در "مجله شیمی کشاورزی و غذا" منتشر شده است، این محدودیت، همراه با تعداد افرادی که به سویا حساسیت دارند و در هضم پروتئین سویا مشکل دارند، به این معنی است که پروتئین سویا برای برخی از افراد به اندازه پروتئین حیوانی مفید نیست.