مقدمه:
در طول تاریخ، ضرب المثلها به عنوان نکتههایی کوتاه و پرمحتوا به ما آموزههای عمیقی را انتقال دادهاند. این ضرب المثلها، با استفاده از تصاویر زیبا و کلمات ساده، ما را به تفکر و تامل در مسائل مختلف دعوت میکنند. یکی از ضرب المثلهای قدیمی و پرمعنا در فرهنگ ما، ضرب المثل “خدا گر ز حکمت ببندد دری ز رحمت گشاید در دیگری” است که در این متن، به بررسی عمق و مفهوم آن میپردازیم.
موضوع انشا”قدرت حکمت خداوند: زمینهای برای بستن در یکی، و دریایی برای باز کردن در دیگری”
ضرب المثل “خدا گر ز حکمت ببندد دری ز رحمت گشاید در دیگری” به ما این پیام را منتقل میکند که خداوند، با حکمت بینهایت خود، دریچههایی را میبندد اما به جای آنها دریچههای دیگری را باز میکند. این ضرب المثل نشان میدهد که خداوند ممکن است در برخی اوقات به نظر ما دربسته و بیرحم باشد، اما در واقعیت، او از رحمت خود در جاهای دیگر استفاده میکند.
این ضرب المثل بر ما تأکید میکند که ما قادر به درک کلیت برنامهی خداوند نیستیم. بسیاری از وقایع و موقعیتها در زندگی ما ممکن است به نظر ناعادلانه و بیمعنی بیاید، اما در آن زمان، خداوند قدرت و حکمت خود را به نمایش میگذارد و در دیگر جاها، رحمت و کمک خود را به ما نشان میدهد.
نتیجه گیری:
ضرب المثل “خدا گر ز حکمت ببندد دری ز رحمت گشاید در دیگری” یادآور ما میشود که ما باید به صبر و ایمان تمسک کنیم. هرچند زمانی ممکن است ما به نظر برخی از تصمیمات خداوند نامطلوب و ناعادلانه بیاندیشیم، اما باید به یقین داشته باشیم که خداوند با حکمت بینهایت خود، ما را به سوی راهی بهتر هدایت میکند. این ضرب المثل ما را به تفکر و تأمل در کارهای خداوند دعوت میکند و ما را به پذیرش راههایی که او برای ما باز میکند.
برای مشاهده انشا پایه هفتم کلیک کنید